woensdag 14 november 2007

Over onze reisgenoten

We hebben een leuke groep, tuurlijk moet je eerst even aftasten en sowieso eerst landen waar je bent. We zijn met 26 mensen, oudste is Joop met 80 jaar en de jongste is Car dus. Er zijn 14 mannen en 12 vrouwen. Onze reisleider heeft Rene de Ruig. Onze chauffeur heeft Dung en zijn bijrijder heet Tuan. In het begin van de reis hadden we een andere chauffeur en bijrijder, dat is een triest verhaal, zie dag 4 maandag 12 nov. Dan hebben we ook nog een Engels sprekende Vietnamese gids: Giang. Dik en Car zitten helemaaaal achterin de hele achterbank te bezetten. Paar keer een paar goede hobbels gehad, we vlogen echt van onze stoelen. We gaan leuk om met een stel uit Sliedrecht (Adrie en Reina) en hun reisgenoot Eef uit Arnhem. Hebben de grootste lol. Maar ook de anderen uit de groep kunnen we het goed vinden. Met Sjoerd gezellige gesprekken, met Gerrit en Marrie soms wat diepzinnig, ach, met iedereen gewoon gezellig.

Gelukkig, het is altijd toch spannend. De meesten weten nu wel dat ik een reisverslag aan het maken ben, schrijf me helemaal kleurenblind, in de bus, op de boot, in de tempels, overal. En iedereen vraagt natuurlijk of ze deze weblog kunnen krijgen zodat ze het kunnen kopieren. Ja, die is lekker. Tuurlijk kan dat, maar daar heb ik wel wat op bedacht. Over een paar dagen komen we namelijk bij het weeshuis, waar we de baby- en kinderkleertjes voor mee hebben genomen. Ik heb het met Rene erover gehad en hij vond het een heel goed idee. Ik heb m wel gevraagd of hij het dan wil aankondigen:
Iedereen mag het reisverslag downloaden, maar... niet voor niets. Er moet een donatie tegenover staan en die donatie gaat dan naar het weeshuis. Vet plan, toch?

Geen opmerkingen: