vrijdag 30 november 2007

Dag 20 - Wo. 28 november 2007



Vandaag gaan we een dagje varen door de golf van Tonkin in Halong Bay. Je wilt niet weten hoe fantastisch prachtig mooi dit gebied is. Waanzinnig rotsformaties stijgen uit het water omhoog, ze worden Karstrotsen genoemd. Deze baai is recentelijk uitgeroepen tot de mooiste baai van de wereld. Nou daar liegen ze geen woord van! Het verhaal gaat dat de draak hier hard met zijn staart op het land zwiepte en zo onstonden alle eilandjes en rotsen. We stoppen bij de drijvende visvangst waar pijlstaartrog en vogelvis in de netten liggen. Zoet- en zoutwater komt hier wel samen. Met een beetje fantasie zijn hier in de rotsen diverse figuren te herkennen, zo onderscheiden we een hondje, vechtende hanen, zwanen, padden, best grappig.

Dan bezoeken we de SunSot grot, de grot van de verrassingen, veeeel mooier dan die van eergisteren. Jullie moeten thuis de foto’s maar bekijken of film, waarop prachtige stalagmieten en –tieten te bewonderen zijn, door mooie gekleurde lampen een spectaculair gezicht in de donkere hoge grotten. We stoppen op het eiland Titop waar Ho Chi Minh zijn besprekingen heeft gehad met de Tjechen en Russen, we hebben een dik uur de tijd om op het strand te zitten, langs het water te lopen of op een klein terrasje op dit eiland wat te drinken. De zon schijnt, het is heerlijk warm. Genieten!

Om 1600 uur zijn we terug bij het hotel – wat een heerlijke dag was dit, ruim 8 uur op het water op een gezellig bootje... En heerlijke lunch gehad, o.a. geserveerd door Trang een aardig Vietnamees meisje, echte krab in de schaal nog, giga garnalen... lekker allemaal!

Wie wil kan nog mee naar de avondmarkt om 1700 uur. We gaan met een aantal,leuk avond marktje en een goede supermarkt er vlak naast waar ik M&M’s vind (joegee) en zoute pinda’s.
Daarna nodigt Rene ons uit om echt getapt bier (wel kermisbier, maar best lekker) te gaan drinken bij een kleine gelegenheid.

Dik en Adrie zijn beiden snot- en snotverkouden, aanstellers. Iedereen gaat vrij vroeg naar bed. Ik blijf over met Hans, nog ff kletsen en om 22.30 uur ga ik ook maar, morgen weer een reisdag. Ja, je moet wat kilometers maken nu om hoger in het Noorden te komen. Tot morgen weer.

Geen opmerkingen: