woensdag 5 december 2007

Dag 26 - Di. 4 december 2007


Was niet zo'n gezellige dag omdat maandagavond wat onenigheid ontstond rondom het fooienverdeelsysteem. Ga er niet te diep op in, hoort het ook bij zal ik maar zeggen...

's Avonds in hotel zin gemaakt om toch het Sinterklaasfeest door te laten gaan, hoewel de opzet van het idee natuurlijk anders bedoeld was; een stukje Nederland voor Rene en een stuk traditie voor chauffeur, bijrijder en gids. Laatste vier waren helaas niet aanwezig. Het werd toch een gezellige avond en het moet gezegd: de cadeautjes (opdracht was voor 30.000 Dong max. iets te kopen) waren zeer divers en origineel!

Wat wel absoluut topper van de dag is; SAPA... nee niet de stad die we net verlaten hebben, maar 'ons' hondje. We hebben een kleine pup de bus ingesmokkeld die we vannacht al op onze kamer hadden en die als we m hadden achtergelaten dood zou zijn gegaan. Moeder heeft m afgestoten, ze heeft 3 puppies, en eigenaar wilde er vanaf vanwege bijgeloof om pootje wat niet helemaal oke is (zit een vergroeinkje aan, that's all). Kreeg m met doos en al mee. Denk dat ie 5 a 6 weken oud is, een klein levendig, ondeugend lief ding. Bij eerste stop, ruim 3,5 uur later pas aan rest laten zien. Van Rene mag ie mee, 'kan ook niet anders natuurlijk'. Ik weet dat hij ook een onwijze dierenvriend is en ook Rene is gelijk gecharmeerd van Sapa, Hele bus is gek met hem, met name Dung onze chauffeur. Rene heeft zoveel contacten in Vietnam en Hanoi dat ie vast wel een adresje vindt. Hij wist waarschijnlijk ook wel iemand in Hanoi. Wij zullen m in Hanoi hotel insmokkelen, overdag met stadstour past Dung op m... komt helemaal goed. Druppel op een gloeiende plaat zei iemand tegen me... kan zijn, maar het is dan wel mijn druppel.

Geen opmerkingen: